slaapkamerverlichting

Aan verlichting in je slaapkamer wordt niet vaak gedacht omdat men vaak alleen maar de slaapkamer gebruikt om te slapen of te relaxen. Juist met een sfeervolle uitstraling en warm licht geef je de slaapkamer een boost qua uiterlijk en qua sfeer. Tegenwoordig is er een ruime keus aan soorten verlichting, waaronder sfeerlampen, led spotjes design hanglampen enz. Denk ook eens aan Industriële Led verlichting. En hiermee bedoelen we niet dat je huis zodanig verlicht wordt dat je slaapkamer vanaf MARS te zien is. Maar verlichting met een industriële look. De van vroeger hangende industriële lampen die in fabrieken te zien waren hebben een lange levensduur een prachtig robuust design. Deze industriële LED armaturen komen van diverse landen en hebben een eeuwige look. Je kan perfect online led lampen kopen

De perfecte verlciting voor de slaapkamer

De industriële look and feel is ook in 2019 weer een winnaar. Deze trend houdt nog even aan en zorgt voor vele tijdloze kamers die worden ingericht met een design die niet alleen tijdloos is maar ook nog eens voor sfeer zorgen. Wat ook heel gaaf is zijn stalen puien met zwart metaal of ramen met een zwarte omlijsting. Dit geeft heel veel natuurlijk licht en zorgt voor een mooi raamoppervlak. Het nadeel hiervan is wel dat je vaak de ramen moet zemen maar de omlijsting gaat daarentegen jaren mee. Dit soort metaal is gemaakt voor de eeuwigheid en je ziet steeds meer huizen overstag gaan. Met een goede boxspring en een mooie raampartij icm behang ( want dat komt weer helemaal terug) en industriële lampen zit je ook in 2019 er weer netjes bij. Volg deze website voor de laatste ontwikkelingen op slaapkamer gebied en hopelijk vindt je wat inspiratie die er voor zorgt dat ook jij deze winter of in het voorjaar je huis weer grondig onder handen neemt.

De verlichting van jouw dromen

Hoewel het in een slaapkamer vooral donker moet zijn, is de verlichting in de slaapkamer ook heel belangrijk. Zo heb je voldoende licht nodig om te vinden wat je zoekt in de kleerkast, maar wil je net niet te veel licht als je al in je bed ligt. En je wilt natuurlijk niet nog eens het bed uit om het licht te doven. Om je op weg te zetten naar de meest praktische, maar ook gezellige verlichting voor jouw slaapkamer, hebben we alvast vijf soorten slaapkamer lampen uitgelicht.

Hanglampen en plafondlampen in de slaapkamer

In moderne slaapkamers wordt meer en meer met inbouwspots gewerkt. Het licht van een centrale hanglamp of plafondlamp volstaat echter meestal om de slaapkamer van licht te voorzien. Let er wel op dat je een lamp kiest die diffuus licht verspreidt. Zo bereikt het licht alle hoeken van de kamer.

Kleine hanglampjes met neerwaarts licht kunnen ook dienst doen als nachttafellampje. Hiermee bespaar je plaats op je nachtkastje voor je gsm, bril,…

Nachttafellampen

Kies je toch voor een nachttafellampje, hou dan met twee zaken rekening.

  • Het formaat: nachttafellampjes zijn bij voorkeur klein. Zo nemen ze niet te veel plaats in beslag. Bovendien loop je bij een te hoge tafellamp het risico dat je er onderin kijkt vanuit je bed.
  • Het licht: een nachttafellamp moet voor zacht en diffuus licht zorgen. Te fel of gericht licht kan voor een onaangename verblinding zorgen.

Bedlampjes

Een ander alternatief voor de klassieke nachttafellamp, is een bedlampje. Deze zagen we vroeger vooral in hotelkamers, maar ze vinden meer en meer hun weg naar onze privévertrekken. Deze kleine richtbare wandarmaturen worden op het hoofdeinde van het bed of de muur bevestigd. Ze zijn ideaal voor de nachtelijke lezer, die zijn partner niet teveel wilt storen.

Wandlampen

Ook andere wandlampen verdienen een plaats in de slaapkamer. Klassieke wandlampen met een kapje kunnen zorgen voor een romantische sfeer, terwijl strakke up/down lighters net een eerder luxueuze touch geven.

 

In ons aanbod voor jeugdslaapkamers vind je diverse meubels van het merk Lifetime. Dit kwaliteitsmerk maakt meubels van duurzaam grenenhout. Dit materiaal is uiterst stevig en dus perfect voor alle avonturen van je kinderen. In het aanbod vind je ook meubels voor de slaapkamer van je puber en de ouderlijke slaapkamer. Zo slaap je met het hele gezin in een mooi bemeubelde en kwaliteitsvolle slaapkamer.

Luxueus Zitcomfort. Ruime Keuze. Eigen Atelier. Maatwerk Mogelijk. Rechtstreeks van de maker. Assortiment topmerken. 50 jaar ervaring. Designmeubilair.